Fortsätt kulturdebatten

Kulturen får inte bli en budgetfråga.

Mina två senaste NSD-krönikor har lett till flera artiklar på nyhetssidor och många kommentarer, inte minst på Facebook. Det är bra att kulturen väcker debatt, annars riskerar den att degraderas till att bli enbart en budgetfråga.

I dagens politiska debatt är det inte ovanligt att kulturen ställs mot allt annat. Många anser att vården är det enda landstinget ska satsa pengar på. Tyvärr är det inte många ledande politiker som är med i kulturdebatten, de flesta ligger lågt. Fler borde stå upp till kulturens försvar.

När jag startade min nya blogg – Stå upp för kulturen – gjorde jag det för att jag kände att vi behövde tala mer om kulturfrågorna. Inte visste jag då att det skulle ”bränna till” så mycket om kulturen som det gjort de senaste veckorna i Norrbotten.

Det är bra att vi fått en debatt om dansens utveckling. Lås oss hoppas att debatten fortsätter.

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.