Dikter

Det skiftar i grått är poesi om att ta farväl och se ljus sprida sig i mörkret. Att finna tilltro till sig själv och att finna hopp om framtiden. Boken finns nu att köpa hos Adlibris och Bokus.

Författare: Jenny Hellman. Grafisk form: Peter Sundström. Tryckeri: Bulls Graphics. Förlag: Ordfirman. 48 sidor, inbunden med flikar.

Limerickar

Under den långa pandemin roade sig Sven Nyberg med att skriva limerickar. De blev så många att de räckte till en hel bok. Ortnamnen har framförallt hämtats från Norrbotten och Värmland. Somliga verser har försetts med kommentarer och förklaringar. Boken finns nu att köpa hos Adlibris och Bokus.

Författare: Sven Nyberg. Grafisk form: Peter Sundström. Tryckeri: Bulls Graphics. Förlag: Ordfirman. 48 sidor, inbunden med flikar.

Tre boksläpp i Luleå 4 maj

Trefaldigt boksläpp med författarna Hans Olov Ohlson, Caroline Graeske och Sven Nyberg. Svante Lindqvist finns också på plats. Storgatan 13 Luleå, den 4 maj kl 19.00. Alkoholfritt bubbel till alla. Välkomna! Ordfirman

Älskade mamma

I en sjuksäng ligger en gammal kvinna, drabbad av stroke och oförmögen att tala.

Vid sängen sitter hennes son, som just har hittat hennes gamla dagbok. Ur den läser han högt för henne, de ord hon skrev under sin graviditet strax efter kriget och delvis riktade till sitt ofödda barn.

Han kommenterar det han läser med ord som han i sin tur riktar till sin snart inte längre levande mamma.

Det blir en tidsöverskridande dialog mellan mor och son, mellan då och nu, mellan framtidshopp om hur livet skulle bli och tillbakablickar på hur det blev.

Dialogen spänner över årtionden och berör moderskap och en försvunnen fader, världens ondska och godhet, stålstadens tillväxt och ideologiers borttynande – och fram tonar bilden av en man som i alla avseenden är tacksam för sin älskade mamma.

Författare: Hans Olov Ohlson. Grafisk form: Peter Sundström. Tryckeri: Bulls Graphics. Förlag: Ordfirman. 
Inbunden Danskt band, 116 sidor.

Boken kan köpas från:

shop.nsd.se shop.kuriren.nu

adlibris.se bokus.se

akademibokhandeln.se

Du kan även Swisha 190 kr till 0706051319 (Karl Petersen) så kommer boken hem i din brevlåda. Glöm ej uppge din postadress!

ordfirman.se

Ny upplaga av Lizas diktsamling

Den första upplagan såldes slut direkt. Nu finns diktsamlingen ”Jag är äntligen här” åter att köpa.

Jag är äntligen här är en samling dikter, formulerade som böner. Författaren vänder sig till en närvaro hon kallar Gud, gåtfull och på ett sätt frånvarande samtidigt nära och djupt personlig. Bönerna är inte främst begäran, snarare delar ur ett större samtal som handlar om att dela det liv som blev hennes och att förstå hur tron hör ihop med det. 

Boken kan beställas från:

Adlibris.se

Bokus.se

Ordfirman.se

eller

Överallt där böcker säljs!