Stå upp för kulturen!

Alltför få politiker pratar idag positivt om kulturen. Kulturen tar stryk när den bara nämns i samband med sparplaner och budgetkris. Ska kulturen överleva måste vi slå vakt om den, därför har jag startat denna blogg. En blogg som kommer att stå upp för kulturen.

Tyvärr håller Norrbotten på att tappa mark i jämförelse med andra delar av landet. Vi ska inte bara vara lika bra som jämförbara kommuner och län, målet måste vara att vi ska vara bättre än alla andra. Kulturen i Norrbotten ska utvecklas inte avvecklas.

Sätt fart på kulturen!
Sätt fart på kulturen!
Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.