Utan kulturen stannar Norrbotten

Snart startar jag min nya blogg. Hoppas du vill läsa vad jag skriver. I bloggen tar jag upp lite av varje, men det mesta kommer nog att handla om kulturfrågorna.

”Utan kulturen stannar Norrbotten”, skev jag i en krönika i NSD för inte så länge sedan. Det kanske låter som slogan, men det är allvarligt menat. Om det inte finns kultur på platsen där vi bor kommer det mesta att stanna. Själv kan jag inte ens tänka mig att leva mitt liv där kultur inte finns. Då flyttar jag hellre någon annanstans.

Luleå Rytmik & Balettförening är viktig för kulturen, därför får deras bild följa med på detta blogginlägg.

 

image

 

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.