Ett klimatsmart Luleå

image

 

Vi är många Luleåbor som gått med i projektet BeChange, ett projekt som drivs av Studiefrämjandet med stöd av Luleå kommun och Naturvårdsverket med flera.

BeChange har som mål att vi ska bli mer klimatsmarta, dvs vi ska minska vår andel av världens koldioxidutsläpp.

Att minska klimatutsläppen är något som också Luleå kommun lovat göra, bland annat genom att underteckna det europeiska Borgmästaravtalet, som handlar om just detta,

Vill vi ha ett klimatsmart Luleå måste var och en av oss ”dra vårt strå till stacken”. BeChange ger oss just precis det stöd vi behöver för att bli mer klimatsmarta som individer.

Det är hur jag reser som som påverkar klimatet allra mest. Resorna är den verkliga klimatboven. Detta betyder inte att jag måste sälja bilen eller sluta flyga, men jag kan absolut köra bil ännu mer energisnålt än jag gör idag och jag kan också planera mina långresor bättre.

Det europeiska Borgmästaravtalet förpliktigar. Vi kan alla vara med och minska klimathotet och därmed bygga ett klimatsmart Luleå.

Karl Petersen

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.