Ska socialdemokraterna svika?

Idag intervjuades landstingsrådet Maria Stenberg (S) och dansaren Marie Wårell i Webb-TV av Hövenmark & Ek. Intervjun handlade om den planerade satsningen på dansen i Norrbotten, något som utlovats i Kulturplan för Norrbotten och som antagits av ett enigt landstingsfullmäktige.image

När Hövenmark & Ek frågar om landstinget är på väg att skrota satsningen på dansen, svarar Maria Stenberg: ”ni får vänta tills handlingarna gått ut till gruppledarna den 18 maj”. Ett nedslående och nonchalant svar. Så ska man väl inte svara om man är folkvald och representerar en demokratisk organisation?

Demokrati kräver öppenhet. Att bara möta frågorna med tystnad och ett ”vänta-får-ni-se” är högst odemokratiskt.

Det är snart den 18 maj. Om landstinget om någon vecka tänker skrota den politik som gällde före valet ifjol, har vi medborgare och väljare rätt att få veta det nu. Hur ska vi annars kunna påverka innan beslutet är fattat?

 

 

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.