Boktips från Ordfirman


Här kommer Ordfirmans boktips inför höstens bokläsning och bokcirklar.

 ”Här händer ingenting” – noveller för vuxna är Regina Veräjäs skönlitterära debut. Boken består av nio noveller där Byn är det gemensamma för människorna i berättelserna. Boken har illustrerats av Inger Thurfjell och formgivits av Peter Sundström. Tryck Bulls Graphics. Inbunden 72 sidor.

Regina Veräjä är född 1972 och uppvuxen i Kieksiäisvaara i Pajala kommun. Hon är bosatt i Pajala och har de senaste 20 åren verkat som journalist och kulturarbetare i gränslandet Tornedalen och Norrbotten. I bagaget finns dokumentärfilmer, teatermanus, kortprosatexter och ett antal talade och fysiskt gestaltade ord. På båda modersmålen svenska och meänkieli.

Inger Thurfjell är född 1958 i Gällivare men är sedan länge bosatt i Luleå. Hon har verkat som legitimerad psykoterapeut större delen av livet men kontnäskapet – som alltid funnits närvarande – tar allt större plats. Hennes bildspråk har en existentiell ton där hon undersöker interaktionen mellan liv och död, människor och djur, glädje och sorg.

Boken kan köpas från:

adlibris.se – bokus.se – shop.nsd.se -shop.kuriren.nu.

Boken kan även beställas direkt från Info@ordfirman.se (199 kr porto ingår)

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej!

Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.